(Recipe in english, click here)
Da er det på tid med hverdag og universitet for min datter og da vil hun ha sunne snacks hun kan ha med seg. Lange dager og tunge forelesninger kan jo tappe hvem som helst for energi. Disse er proppfulle av mye sunt og godt. Jeg har stort sett alltid rester av nøtter og frø i skapet så da er det jo lett å lage noe til henne. De kan ha litt lett for å falle fra hverandre så det er viktig at du lar røren stå en liten stund å svelle før du former dem og at de avkjøles litt på stekebrettet før du legger dem over på rist. Ikke glem saltet, de blir nokså smakløse uten.
0 Comments
Jeg har virkelig fått smaken på mat fra midtøsten og prøver å eksprimentere meg frem med ulike krydder og smakskombinasjoner. Det er et spennende kjøkken. Jeg har ett par kokebøker fra Yotam Ottolenghi, israelsk kokk bosatt i London, som er veldig inspirerende. Jeg har besøkt hans restaurant Nopi i London, du kan se min anmeldelse under restauranter i London. Hummus er supergodt som dip til grønnsaker eller med stekt pitabrød. Her har jeg laget den som tilbehør til stekt kylling sammen med bakte norske gulrøtter. Dressingen er laget av granateple sirup som jeg kjøpte i London. Jeg har ikke sett etter det her men vil tippe at det finnes å få kjøpt. Du kan eventuelt lage en annen dressing og strø fersk granateple over istedenfor. Tips; Jeg liker å ta av det tynne skallet på kikertene når jeg lager hummus. Jeg syntes konsistensen blir bedre og mer kremete. Litt jobb å dra av skallet på hver og en men det glir lett av når du gnir det mellom fingrene. Kikerter er en spiselig belgfrukt i erteblomstfamilien. Den vokser i subtropisk klima, særlig i middelhavsområdet eller i India og vestlige Asia. Den er rik på protein, folat og jern.
Jeg har vært og plukket bær. Det finnes så mye blåbær i skogen der jeg bor. Jeg trodde jeg var litt sent ute men det formelig bugnet av dem. Plukket et par kilo før ryggen sa stopp. Tar på å stå bøyd over lengre tid. Et tegn på at man begynner å bli eldre kanskje. Jeg har også vært på besøk hos min søster som har en stor hage og fikk plukket med meg bjørnebær og rips. Nå venter jeg på at eplene (åkerø) og pærene skal bli modne. Bringebær har jeg fått av en nabo.
Så da var det jo bare å gå igang. Først har jeg bakt noen supergode muffins med blåbær og noen med bringebær. Når du baker disse så pass på å ikke fylle formene med for mye røre da du også skal ha plass til bærene og toppingen. Du kan jo også blande flere bærtyper i samme muffins om du vil det eller bruke helt andre type bær enn det jeg har gjort.
(For recipe in english, click here)
Bakte grønnsaker er veldig godt som tilbehør til all slags mat. De lager seg selv i ovnen og tar liten tid å forberede. Nå kommer snart de norske rotgrønnsakene for fullt. Prøv deg frem med nye varianter, mange av dem blir enda bedre når de bakes i ovnen. Smaken blir dypere og søtere. For å gjøre det ekstra fristende for dine gjester eller for barna i familien, server dem på et stort fat, pent dandert. Det er dekorativt. En liten dipsaus i midten gjør susen. Her har jeg laget en curry dip. Dette fatet er laget for 2 personer. Det ser kanskje mye ut men alt gikk ned på høykant. På sommeren liker jeg å servere kaldt kjøtt til, feks skivet roastbeef, kokt skinke, spekeskinke eller som her kalkunbryst i skiver.
(For recipe in english, click here)
Da begynner grønnsakene å bli ferdig til å nytes i min lille kjøkkenhage. Det er så morsomt å dyrke sine egne grønnsaker og urter. Jeg skulle ønske jeg hadde større plass til dyrking men det er ganske utrolig hva du kan få ut av en liten plass også. Først ut er reddiker. Noen store og noen litt mindre. Knasende sprø og med den karakteristiske peppersmaken. De er veldig lette å få til, det tar bare en 5-6 uker fra du sår frø til du har store fine reddiker. De er gode å spise som de er men noen syntes de kan være litt skarpe på smak. Jeg har laget en salat med en mandarindressing som er veldig god til fisk. Tips: Legg skivene i iskaldt vann i ca 5-10 min, da blir de ekstra sprø.
Jeg kan ikke tro at jeg har blogget i 4år allerede. Det har gått fort og vært veldig morsomt hittil. Tusen takk til alle dere som følger bloggen min både her, på facebook og instagram. Med bildene under vil jeg vise dere noe av det jeg har laget de siste fire årene. Her finnes mat fra stort sett alle verdenshjørner og jeg har oppdaget så mye nytt og spennende. Jeg har utfordret meg selv både med nye teknikker og nye smaker og det som er ekstra morsomt med matlaging er at du aldri blir utlært, det finnes alltid noe nytt å prøve. Jeg lover å fortsette å lage spennende mat, som forhåpentligvis vil inspirere deg til å prøve nye smaker.
(For recipe in english, click here)
Dette er en supergod indisk hverdagscurry som går raskt å lage og med ingredienser de fleste av oss har hjemme, kanskje foruten indisk karri pulver. Jeg har her brukt mild Madras karripulver som du finner i innvandrer butikker for en billig penge. Jeg tilsatte brokkoli i gryten men du kan også bruke sukkererter eller annen grønn grønnsak. Serveres med kokt basmati ris. |
Gulrøtter og blomkål
Bakte gulrøtter med lønnesirup
Velkommen til myfoodpassionHer finner du både oppskrifter på mat og bakst samt restaurant og reisetips
Pasta med blomkål og karamellisert løk
Blomkålsuppe
Bakt blomkål med quinoa
Gulrøtter med hummus og granateple
Smakfull gulrotsuppe
CategoriesAll ArkivAugust 2019 |